tisdag 3 november 2009

länge leve monarkin (?)

jag hittade tidningen "Vår Kungafamilj - i fest och vardag" i tidningshyllan idag. Den stirrade på mig och skrek om att få bli sågad. Jag är inte speciellt svårövertalad. Min intressehalt för Vickan och Dannes lilla lova-varandra-evig-trohet-ritual är lika hög som en förlovningsspecial i Aftonbladet om Fadde dörrvakt och den där bonden skulle vara, men så mycket roligare att ogilla.

Får ni någon love is in the air-känsla? Det här fotot är i och för sig inte lika framkrystat som den lilla reklamfilm vår högteknologiske kungafamilj valde att lägga ut på youtube för att underrätta det svenska folket om den fantastiska nyheten. Nästa steg skulle kunna vara att skicka bröllopsinbjudan via ett facebook-event för att upprätthålla den härliga ”för Sverige i tiden”-känslan.

Det är väldigt mycket waste of 119 svenska riksdaler som denna lilla förlovningsspecial kostar. Jag bläddrade lite för att se hur man fyller en hel tidning med bara bilder på två personer i samma kläder, i samma rum med samma leenden och hittade lite otippat följande bild:


Bildtext: "Kung Carl Gustav och kronprinsessan Victoria såg ut att trivas, det kyliga majvädret till trots"


Öh, näe. Vickygirl har sitt allra finaste leende på, men kungen är ju skitsur. Han vill inte alls stå och inviga en konstgjord damm. Han vill hem till Noppe, partaja och röka som alla andra svenskar. Det syns ju lång väg.


Stackars calle gurra, han behöver inte bara tjuvröka inför sina föräldrar utan alla människor, överallt i hela världen. Det kan vara tufft att vara kung ibland.

2 kommentarer:

Lasse sa...

Lågt att klanka ner på kungafamiljen - lätt den mest underhållande familjen i Sverige (typ i nivå med den hypotetiska familjen Johan Glans, David Batra och deras son Björn Gust af Son...)

charlotte sa...

adligheten dör aldrig. it´s running in our veins. /C Gust af Son