Jakob hade bjudit över mig på middag och i hans lägenhet möts jag av pulvermos, lingonsylt och fiskpinnar. Vilken lyx, tänkte jag glad över att få äta åtminstone ett lagat mål den veckan.
Lite finurligt tittar han fram ur köket och säger att det blir efterätt också. Wohoo! Killen vet verkligen hur man får mig på fall. Jag försöker under hela middagen lista ut vad det är han har fixat. Är det Ben&Jerry-glass, godis, donuts, kanske chips eller varför inte chokladpudding??! Ni fattar. Jag är i extas.
När middagen är klar smiter han ut i köket och kommer tillbaka med vadå?...jag fattar inte...alla mina förväntningar bara dör och jag kan inte dölja min besvikelse. Grabben står med två avokadohalvor i handen och ler lyckligt.


Kyckling är också gott men äter jag det till efterrätt? Nej.
I egenskap av efterrättsexpert så har jag därför kommit upp med följande minnesregel för den vilsne (läs: Jakob): allt du kan äta till glass är att klassas som efterättsmaterial. Då måste jag kanske tillägga att jag tycker att man kan äta det mesta till glass men då är vi istället inne på min vilsenhet i matkombinationsdjungeln.
Det finns några få undantag:
1. kakor såsom cheescake där glass är överflödigt
2. ostbricka
Tillägg, någon?
5 kommentarer:
intressant teori det där...
något mer man kan ha till glass är chips!
chips kan man också ha till grillat, tacos och kött. alltså kan man säga att chips är både middag och efträtt, bra va!
..som Jakob skulle säga om avokado :)
london baby, london!
sherry? någon?
haha, jag har alltid lite 2€-sherry hemma. kom över vettja!
du är kul!
Skicka en kommentar